Първи свободен час
Свински ребърца с лимон и розмарин
Порции: 6
Необходими продукти:
» ½ чаша морска сол
» ½ чаша кафява захар
» 4 скилидки чесън, настъргани
» Кората от 2-3 лимона
» 2 бр. дафинов лист
» Щипка чили
» 2 литра вода
» 4 лъжици зехтин
» Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сложете всички (без месото) съставки в голяма тенджера.
- Сипете водата и оставете да заври, бъркайте, докато се разтопят солта и захарта.
- Свалете от котлона и добавете ребърцата. Покрийте, охладете и оставете в хладилника за няколко часа (най-добре за цяла нощ).
- Извадете ребърцата и ги отцедете.
- Затоплете фурната на 250 градуса.
- Овкусете ребърцата с черен пипер.
- В съд, който може да се използва и във фурната изпържете ребърцата в зехтин до кафяво. И после ги преместете във фурната.
- Печете 10-15 минути.
Вижте още SUPER рецепти: