Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Свински ребърца с лимон и розмарин

Порции: 6
 

Необходими продукти:

 

» ½ чаша морска сол
» 4 скилидки чесън, настъргани
» Кората от 2-3 лимона
» Щипка чили
» 2 литра вода
» 4 лъжици зехтин
» Черен пипер
 
 

Начин на приготвяне:

 

  1. Сложете всички (без месото) съставки в голяма тенджера.
     
  2. Сипете водата и оставете да заври, бъркайте, докато се разтопят солта и захарта.
     
  3. Свалете от котлона и добавете ребърцата. Покрийте, охладете и оставете в хладилника за няколко часа (най-добре за цяла нощ).
     
  4. Извадете ребърцата и ги отцедете.
     
  5. Затоплете фурната на 250 градуса.
     
  6. Овкусете ребърцата с черен пипер.
     
  7. В съд, който може да се използва и във фурната изпържете ребърцата в зехтин до кафяво. И после ги преместете във фурната.
     
  8. Печете 10-15 минути.
 
 

Вижте още SUPER рецепти: