Първи свободен час
Коледна рецепта: Свинско печено от Финландия
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За глазурата:
За соса:
- 500 мл бульон от сварено месо (най-добре домашно приготвен), заедно със соса от печеното
- 2 лъжици царевично брашно
- 100 мл (6 лъжици) бита сметана
- 100 мл (6 лъжици) подсладено ябълково пюре или ябълков сок
- мед
- канела
- лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Поставете месото в тава за печене. Сложете 100 мл (6 лъжици) вода. Печете в предварително подгрята фурна на 120 градуса.
2. За соса: Овкусете бульона с мед и лимонов сок. Добавете ябълковия сок, канелата и царевичното брашно. Оставете да ври 5 минути. Добавете битата сметана.
3. Глазиране: Сложете месото в тава за печене. Смесете горчицата, меда, картофеното брашно и жълтъка до еднородна смес. С глазурата намажете добре месото и поръсете с галета. Печете на 200 градуса до златисто.
Още коледни рецепти:
Коледен печен свинки бут с подправки
Печена пуйка от Великобритания за Коледа
|