Първи свободен час
Торта от... кайма
Необходими продукти:
• 4 чаши хляб, нарязан на кубчета
• 3 ½ ч. чаши прясно мляко
• 6 лъжици зехтин
• 1 глава кромид лук, нарязан на ситно
• 2 кг кайма
• 3 яйца
• 2 лъжици мащерка
• 3 чаши магданоз
• 1 лъжица сол
• ½ лъжица черен пипер
• ½ чаша кетчуп
• 8 картофа, нарязани на кубчета
• 110 гр масло
• 1 глава броколи – само цветовете
• Чери доматчета
• 2 моркова, нарязани на кръгчета
Начин на приготвяне:
Натопете хляба в млякото и оставете настрана.
В тиган на средна температура затоплете 2 лъжици зехтин, добавете лука и запържете за около 4 минути.
В голяма купа смесете каймата с яйцата, мащерката, 1 чаша магданоз, сол пипер, накиснатия хляб, лука и кетчупа. Разделете сместа на 2 части и печете в кръгла тава, като предварително изгладите повърхността, за да се оформи като блат за торта. Печете около 1 ¼ час.
Когато каймата е наполовина опечена, сварете картофите. Изцедете от водата и ги смачкайте заедно с 1 ½ чаша мляко и маслото. Покрийте с фолио и оставете настрана.
В блендер смесете 2 чаши магданоз и 4 лъжици зехтин.
Разделете картофеното пюре на 4 към 2.
Добавете към 4-те части пюре магданозената смес и смесете добре.
Броколито пригответе на пара.
Когато каймата е готова, сложете първия блат в поднос за торта. Намажете с половината от бялото (без магданоз) пюре. Сложете отгоре втория блат. Покрийте цялата „торта” със зеленото картофено пюре, включително отстрани.
Сложете останалото бяло пюре в шприц и нарисувайте украса. Украсете допълнително с чери доматчета, броколи, моркови и... свещи!
Supermag