Първи свободен час
Виенски шницели
Порции: 2
Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти:
• 8 филии бял хляб без корите
• Брашно
• 2 яйца
• 2 лъжици прясно мляко
• Сол
• Черен пипер
• 2 телешки пържоли (или котлети)
• ¼ чаша масло
Начин на приготвяне:
В кухненски робот направете хляба на фини трохи.
Сипете брашното в плоска чиния.
В купа разбийте яйцата и ги смесете с прясното мляко. Добавете сол и черен пипер.
Овалвайте пържолите в брашното и след това ги потапяйте в яйце. Накрая ги поръсете добре от двете страни с трохите.
Затоплете маслото в малка тавичка (добре е да е с незалепващо покритие). Добавете пържолите и пържете като ги обръщате много често. Готвят се около 1 ½ минута от едната страна, докато трохите станат златисти и хрупкави.
Можете да сервирате с лимон или каперси.
Supermag.bg
Снимка: Flickr