Първи свободен час
Яхния с пиле и вино
Често се чудим как да разнообразим вечерите
..и като, че ли непрекъснато готвим едно и също…
Днес ще ти предложим интересна и изключително вкусна рецепта, която ще освежи менюто ти.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко месо (бутчета, цяло пиле, бон филе)
- 500 мл червено вино
- 80 г бекон или панчета
- 100 г манатарки (може и сушени)
- глава лук
- 2 скилидки чесън
- зехтин, сол и пипер
Начин на приготвяне:
-
В дълбок тиган се запържват бекона и лука.
-
След това, в мазнината от тях добавяме пилето, което предварително сме овкусили със сол и пипер.
-
Изчакваме да се запържи до златисто и добавяме запържения лук и бекон.
-
Добавяме виното и манатарките. (Ако използваш сушени е важно да ги накиснеш предварително във вода).
-
Захлупваме тигана с капак и готвим на умерен огън около 30 минути.
-
Сервирай с подходяща гарнитура, например ориз или картофи.
Ако искаш да завършиш перфектно, направи и вкусен десерт. Избери го, ТУК>