Първи свободен час
Риба Пиката
Време за приготвяне: 20 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
• 2 лъжици зехтин
• 4 филета бяла риба
• Сол и черен пипер
• ¼ чаша брашно
• ¼ чаша бяло вино
• Сок от 2 лимона
• 2 лъжици каперси
• 2 лъжици масло
• 2 лъжици пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган малко над среда температура.
Овкусете рибата със сол и черен пипер. Оваляйте филетата в брашно като изтръскате излишното. Пържете рибата около 4 минути от едната страна и обърнете. Извадете рибата.
В тигана сипете виното и оставете около 1 минута да ври. Добавете лимоновия сок и каперсите. Добавете маслото и бъркайте, за да се получи сос. Полейте с него рибата и поръсете с магданоз.
Supermag.bg
Вижте още:
Риба, пълнена със зеленчуци
Печен шаран
Печена на фурна риба от Куба