Първи свободен час

Био Акациев Мед Bio Honey 350 г



БОНУС
Този продукт Ви носи:
13 точки
Цена:
12.99 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Акациевият мед се добива от бялата акация (Robinia pseudoacacia). Аромат: Леко флорален, свеж.
Цвят: Много бистър, почти прозрачно бял или бледо жълт.
Вкус: Леко сладък, фин
Консистенция: Много бавно кристализира във фини кристали
Захари
Меда съдържа 3 типа захар: фруктоза (продова захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (обикновена захар). Съотношението межу тях зависи от източника на нектар и ензима инвертаза отделян от слюнчестата жлеза на пчелата, която разгражда сложните захари на прости.
Витамини
Витамините в меда са витамин C и някои комплексни витамини B (рибофлавин, пантотенова киселина, пиридоксин, биотин, никотинова киселина).
Минерали
Меда съдържа повечето от минералите: калий, хлор, сяра, магнезий, калций, желязо, манган, натрий, фосфор, силиций и мед. Всички тези вещества правят меда толкова полезен за човешка консумация. По-тъмните видове мед са по-богати на минерали, отколкото по-светлите.
Протеини
Тъй като протеините са особено важна съставна част от растенията, протеините се съдържат и в меда в резултат на преработеният нектар и цветен прашец. Те могат да бъдат под формата на прости съединения или под формата на много сложни химични съединения.
Киселини
Органичните киселини също влизат в състава на меда, в малки количества: най- често ябълкова, оксалова, винена, млечна, мравчена, лимонена ки др.
Етерични масла
Маслата в меда са изключително важни, понеже те придават характерният му аромат, но е важно да се знае, че маслата са термично нестабилни и бързо могат да се изпарят при нагряване на меда.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Алергени
мед
Цвят: Много бистър, почти прозрачно бял или бледо жълт.
Вкус: Леко сладък, фин
Консистенция: Много бавно кристализира във фини кристали
Захари
Меда съдържа 3 типа захар: фруктоза (продова захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (обикновена захар). Съотношението межу тях зависи от източника на нектар и ензима инвертаза отделян от слюнчестата жлеза на пчелата, която разгражда сложните захари на прости.
Витамини
Витамините в меда са витамин C и някои комплексни витамини B (рибофлавин, пантотенова киселина, пиридоксин, биотин, никотинова киселина).
Минерали
Меда съдържа повечето от минералите: калий, хлор, сяра, магнезий, калций, желязо, манган, натрий, фосфор, силиций и мед. Всички тези вещества правят меда толкова полезен за човешка консумация. По-тъмните видове мед са по-богати на минерали, отколкото по-светлите.
Протеини
Тъй като протеините са особено важна съставна част от растенията, протеините се съдържат и в меда в резултат на преработеният нектар и цветен прашец. Те могат да бъдат под формата на прости съединения или под формата на много сложни химични съединения.
Киселини
Органичните киселини също влизат в състава на меда, в малки количества: най- често ябълкова, оксалова, винена, млечна, мравчена, лимонена ки др.
Етерични масла
Маслата в меда са изключително важни, понеже те придават характерният му аромат, но е важно да се знае, че маслата са термично нестабилни и бързо могат да се изпарят при нагряване на меда.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Алергени
мед
Тегло:
350 гр.
Произход: България
Препоръчани продукти