Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Сирене Raclette ок. 150 г

Сирене Raclette ок. 150 г
bonus
БОНУС
Този продукт Ви носи: 5 точки
Цена: 5.39 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Сирене Raclette се споменава в средновековни текстове от швейцарско-германски манастири, датиращи още от 1291 г. В началото сиренето се е консумирало от селяни в планинските алпийски райони на кантоните Вале и Фрибург (Швейцария) и Савойя и Верхня Савоя (Франция), Raclette е полутвърдо сирене, направено от двете страни на френските и швейцарските Алпи. Valais Raclette или Fromage a Raclette, както традиционно ги наричат, се правят по методи на предците с непастьоризирано мляко от крави, пасящи на алпийските ливади. Името Raclette идва от френската дума „racler“, което означава „да се остъргвам“. Сиренето има тънка, кафеникаво-оранжева кожа и бледожълт пастет с няколко и разпръснати отворени отвори. То има много характерна приятна, ароматна миризма с кремообразна текстура, подобна на сирена Gruyere, която не се отделя дори при разтопяване. Вкусът може да варира от орех, леко кисел до млечен.
Тегло: 150 гр.
Състав: пастьоризирано краве мляко, сол, сирище, регулатор на киселинността: калциев хлорид (E509), консервант: натамицин (E235)
Произход: Франция

 

Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал/ kJ) 350/1440
Въглехидрати (г) 1
Мазнини (г) 28
от които наситени (г) 18.70
Протеини (г) 22
Сол (г) 2
Препоръчани продукти