Назад
ЛЯТНА SUPER ОФЕРТА: Безплатна доставка ЗОНИ: 0, I и II за поръчки над 30лв. Възползвай се!
Добави в количката

НАЧАЛО
0
КОЛИЧКА
ПРОФИЛ
Първи свободен час днес 11:00 - 12:00

Царевично олио Olin 1 л

Царевично олио Olin 1 л
bonus
БОНУС
Този продукт Ви носи: 7 точки
Цена: 7.19 лв.
Описание на продукта
Добиването на растително масло от царевицата започва в САЩ през годините на гражданската война през 19 век с откриването на процеса на хидролиза на царевичното нишесте. Преди това главните източници на скорбяла са били пшеницата и картофите. През 1844 година фабриката за производство на пшенично нишесте на Уилям Колгейт се преоборудва в първата в света за производство на царевична скорбяла.

Следващото значимо събитие в производството на царевично олио е откриването на добиването на декстроза от царевичното нишесте през 1866 г. С развитието на технологиите и индустриалната революция през следващите 15 години от царевицата започват да се произвеждат множество продукти на базата на добива на скорбяла, между които царевичната захар и захароза, царевичният сироп и т.н.

Фабрикантите започват да обръщат внимание на усвояването на този състав от царевичното зърно, който не съдържа нишесте. Първото индустриално производство на царевичен глутен е през 1882.

През 1889 година е първото промишлено производство на царевично олио от зародиша на царевичното зърно. Същата суровина се използва и до наши дни.

Рафинерията “OLIN” произвежда едно от най-качествените царевични растителни масла, предлагани на българският пазар. Чрез отстраняване на свободните мастни киселини и фосфолипиди при процеса на рафиниране на царевичното олио се постигат качествата, които са най-търсени и ценени от потребителите:

* издръжливост на обезцветяване и избеляване
* отлична пригодност за пържене, поради издръжливостта на високи температури на загряване.

Царевичното олио има превъзходен и лек вкус, почти никакъв остатъчен мирис и е идеалната диетична растителна мазнина. Изследванията на Американската асоциация на диетолозите показват, че няма друго растително олио, което да допринася в такава степен за намаляване на свободния и вреден холестерол в кръвта.

Царевичното олио е подходящо за всякакви способи за приготвяне на храна – пържене, печене, варене, включително и продължителни високотемпературни обработки. Една идеална мазнина за подправка на всякакви студени и топли салати и мезета, без да натрапва специфичен вкус или мирис.
1 л.
Произход: България
Препоръчани продукти