Първи свободен час
Кардамон Mлян Алто 4.8 г
БОНУС
Този продукт Ви носи:
1 точки
Цена:
0.79 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Рецепти с кардамон
Кардамонът като подправка се използва главно при приготвянето на тестени изделия и сладкиши, за овкусяване на сушени меса и като подправна смес.
Под формата на фин прах служи за овкусяване на марината и плодови салати.
С него успешно може да се подправи кафе в Близкия Изток или чай в държави като Иран, докато в Индия той е главна съставна част от сгряващите и тонизиращи напитки.
За да се получи изразен камфоров аромат, е необходимо само изсушените кардамонови листа да бъдат леко запържени в мазнина.
Ориз басмати с кардамон
Необходим продукти: 450 г басмати ориз, 750 мл вода, 3 кардамонови зрънца, две щипки сол, куркума, 3 с. л. прясно мляко
Приготовление: Оризът се измива добре, след което се сварява. Към изцедения ориз се добавя млякото заедно с кардамона и се оставя да поври на тих огън приблизително 20 минути.
Десерт от моркови
Необходими продукти: 500 г моркови, 1 л прясно мляко, 2 с. л. захар, 2-3 л краве масло, 4 с. л. микс ядки, шепа стафиди, няколко зрънца кардамон
Приготовление: Морковите се настъргват, смесват се със захарта, кардамона и ½ л прясно мляко в голяма тенджера. След като сместа заври, се добавя и останалото мляко, често се разбърква и се оставя да поври на тих огън. Маслото се разтопява в тиган, след което в него се изсипват сварените моркови, ядките и стафидите, при постоянно разбъркване. Десертът е готов, когато се изпари водата. Поднася се топъл.
Арабско кафе
Необходими продукти: 100 мл вода, 1.5 с. л. прясно смляно кафе, 1 ч. л. кафява захар, канела, кардамон, ванилия
Приготовление: Сложете всички съставки и водата в джезве и загрейте докато заври. Не се филтрира.
Кардамонът като подправка се използва главно при приготвянето на тестени изделия и сладкиши, за овкусяване на сушени меса и като подправна смес.
Под формата на фин прах служи за овкусяване на марината и плодови салати.
С него успешно може да се подправи кафе в Близкия Изток или чай в държави като Иран, докато в Индия той е главна съставна част от сгряващите и тонизиращи напитки.
За да се получи изразен камфоров аромат, е необходимо само изсушените кардамонови листа да бъдат леко запържени в мазнина.
Ориз басмати с кардамон
Необходим продукти: 450 г басмати ориз, 750 мл вода, 3 кардамонови зрънца, две щипки сол, куркума, 3 с. л. прясно мляко
Приготовление: Оризът се измива добре, след което се сварява. Към изцедения ориз се добавя млякото заедно с кардамона и се оставя да поври на тих огън приблизително 20 минути.
Десерт от моркови
Необходими продукти: 500 г моркови, 1 л прясно мляко, 2 с. л. захар, 2-3 л краве масло, 4 с. л. микс ядки, шепа стафиди, няколко зрънца кардамон
Приготовление: Морковите се настъргват, смесват се със захарта, кардамона и ½ л прясно мляко в голяма тенджера. След като сместа заври, се добавя и останалото мляко, често се разбърква и се оставя да поври на тих огън. Маслото се разтопява в тиган, след което в него се изсипват сварените моркови, ядките и стафидите, при постоянно разбъркване. Десертът е готов, когато се изпари водата. Поднася се топъл.
Арабско кафе
Необходими продукти: 100 мл вода, 1.5 с. л. прясно смляно кафе, 1 ч. л. кафява захар, канела, кардамон, ванилия
Приготовление: Сложете всички съставки и водата в джезве и загрейте докато заври. Не се филтрира.
Тегло:
4.8 гр.
Производител: Алто - Вкус
Подобни продукти
Препоръчани продукти