Назад
ЛЯТНА SUPER ОФЕРТА: Безплатна доставка ЗОНИ: 0, I и II за поръчки над 30лв. Възползвай се!
Добави в количката

НАЧАЛО
0
КОЛИЧКА
ПРОФИЛ
Първи свободен час днес 13:00 - 14:00

Полента Divella 500 г

Полента Divella 500 г
bonus
БОНУС
Този продукт Ви носи: 2 точки
Цена: 2.99 лв.
Описание на продукта
Полента (на италиански: Polenta) е традиционно италианско ястие, приготвено от царевично брашно, с мека структура, сродно с качамака и мамалигата.

Широко разпространено ястие в северна Италия, особено в регионите Ломбардия и Фриули-Венеция Джулия. Популярно ястие е също в Швейцария, Хърватия, Словения (нарича се „жганци“) България, Сърбия (нарича се „качамак“) и Румъния (мамалига).

Известна е от XVI век, когато царевицата е пренесена от Америка в Европа. В началото е било основно ястие на италианските селяни, докато в комбинация с други хранителни продукти не придобива популярност и бива предлагано дори в скъпите ресторанти.

Традиционната полента се приготвя след смесването на гореща вода и царевично брашно в медно котле, след което се бърка в продължение на 40 минути или докато не се сгъсти достатъчно, за да се държи на лъжицата. След това се поставя на поднос, разрязва се на парчета и се поднася на масата. Обикновено в италианската кухня се използва като гарнитура или в качеството на самостоятелно ястие с различни добавки - гъби, месо, колбаси, аншоа и други, в пържен или запечен вид.
Тегло: 500 гр.
Подобни продукти
1.29лв.
Добави

Препоръчани продукти