Първи свободен час

Чиа Семена Dr.Keskin 200 г


БОНУС
Този продукт Ви носи:
4 точки
Цена:
4.19 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Описание
Чиа или Salvia hispanica, е цъфтящо растение, което днес е най-разпространено в Мексико и Гватемала. Достига височина до около метър. Чиата има лилави и бели цветове, които в края на всяко стръкче формират грозд и там на групички се намират семената. Доскоро те се отглеждаха само като декоративен елемент, но вече все повече хора ги включват в менюто си – основно заради лечебните им свойства.
Трудно би било да се опишат в няколко изречения всички полезни свойства на храната за бягащи, както векове наред са я наричали индианците. Твърдят, че консумацията й е свързана с прилив на енергия, както и със значително повишаване на издръжливостта на организма. Това се обяснява със съдържанието на големи количества калий, натрий, калций, фосфор, цинк и манган в състава на семената от чиа.
Но консумацията на чиа е важна и защото тя способства за по-бавното усвояване на глюкозата, като контролира нивото на кръвната захар, и същевременно увеличава транзитното време в червата, тъй като чия съдържа значително количество разтворими фибри и има сравнително по-висок вискозитет от други хранителни влакна. Тя съдържа голямо количество антиоксиданти, повишава съпротивителните сили на организма, благодарение на омега-3 и витамините, стимулира и същевременно подобрява работата на стомашно чревния тракт и контролира констипацията, благодарение на фибрите.
Високото съдържание на омега-3 мастни киселини повлиява благоприятно умственото развитие, подобрява паметта, редуцира проявите на депресия, предпазва от сърдечно съдови заболявания, артрит и стареене, ускорява отслабването и помага за контролиране на апетита. Омега-3 мастните киселини не могат да бъдат произведени от организма и трябва ежедневно да се набавят с храната. Най-богатите източници: риба, животински мозък, орехи, зелени листни зеленчуци и ленено семе, не винаги присъстват в менюто ни, а чиа е много лесен и вкусен начин да си ги набавим.
Условия за съхранение
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряк достъп на слънчева светлина.
Алергени
Чиа или Salvia hispanica, е цъфтящо растение, което днес е най-разпространено в Мексико и Гватемала. Достига височина до около метър. Чиата има лилави и бели цветове, които в края на всяко стръкче формират грозд и там на групички се намират семената. Доскоро те се отглеждаха само като декоративен елемент, но вече все повече хора ги включват в менюто си – основно заради лечебните им свойства.
Трудно би било да се опишат в няколко изречения всички полезни свойства на храната за бягащи, както векове наред са я наричали индианците. Твърдят, че консумацията й е свързана с прилив на енергия, както и със значително повишаване на издръжливостта на организма. Това се обяснява със съдържанието на големи количества калий, натрий, калций, фосфор, цинк и манган в състава на семената от чиа.
Но консумацията на чиа е важна и защото тя способства за по-бавното усвояване на глюкозата, като контролира нивото на кръвната захар, и същевременно увеличава транзитното време в червата, тъй като чия съдържа значително количество разтворими фибри и има сравнително по-висок вискозитет от други хранителни влакна. Тя съдържа голямо количество антиоксиданти, повишава съпротивителните сили на организма, благодарение на омега-3 и витамините, стимулира и същевременно подобрява работата на стомашно чревния тракт и контролира констипацията, благодарение на фибрите.
Високото съдържание на омега-3 мастни киселини повлиява благоприятно умственото развитие, подобрява паметта, редуцира проявите на депресия, предпазва от сърдечно съдови заболявания, артрит и стареене, ускорява отслабването и помага за контролиране на апетита. Омега-3 мастните киселини не могат да бъдат произведени от организма и трябва ежедневно да се набавят с храната. Най-богатите източници: риба, животински мозък, орехи, зелени листни зеленчуци и ленено семе, не винаги присъстват в менюто ни, а чиа е много лесен и вкусен начин да си ги набавим.
Условия за съхранение
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряк достъп на слънчева светлина.
Алергени
![]() |
Тегло:
200 гр.
Състав: Съдържание
Семена чиа
Енергийност (kcal/kJ) | 486 kcal / 2033 kJ |
Въглехидрати (г) | 42.1 г |
Мазнини (г) | 30.7 г |
от които наситени (г) | 3.3 г |
Протеини (г) | 16.5 г |
Сол (г) | 0.04 г |
Препоръчани продукти