Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Плодове

Любимите на всички плодове


Не са много хранителните продукти, които се радват на одобрението на по-голямата част от хората, но плодовете са един от тях. Защото са и вкусни, и полезни, и разнообразни плодовете присъстват често на трапезата и са неизменна част от всекидневното хранене. Когато едно нещо е толкова важно обаче, с неговото качество не бива да се правят компромиси. В днешно време много се говори за произхода и свойствата на плодовете и вследствие на това изискванията към тях стават все по-високи и по-високи. От това следва и че изборът между различните производители се усложнява, защото той трябва да отговаря на най-високите стандарти. Затова е толкова хубаво, че съществуват магазини като „Supemag“, в които човек не трябва да се замисля за качеството на плодовете, тъй като всичко в асортимента им е подбрано с внимание и грижа.Прочети още

Превъзходните плодове


Плодовете са важна част от хранителния режим и на възрастните хора, и на подрастващите, и на децата.

Плодове - 1 | Превъзходните плодове
Плодове – Превъзходни плодове от Supermag.bg

Те са и един от продуктите, които трябва задължително да присъстват на трапезата, защото се грижат човешкият организъм да функционира правилно. Плодовете са пряко отговорни за здравето, за енергията и за настроението и затова консумацията им не е въпрос толкова на избор, колкото на лични предпочитания. И макар че не съществува такова нещо като любими на всички плодове, сред тях има такива, които винаги са се радвали на повишена популярност. Ябълките, крушите, сливите, прасковите и гроздето виреят отлично на територията на България и затова са неизменна част от всекидневното меню на много хора. Всички тези плодове са богати на ценни хранителни вещества и витамини, които помагат за поддържането на доброто здраве и затова честата им консумация е препоръчителна. С тези плодове в кухнята възможностите са практически неограничени, тъй като освен в сурово състояние, те могат да се обработват и термично. Затова тези плодове често намират място в различни десерти, смутита, сокове, компоти, пюрета и т.н. Тези плодове винаги са на една ръка разстояние, цената им е достъпна, а изобилието от различни сортове – наистина изкушаващо. За любителите на разнообразното хранене пък в магазини като „Supermag“ могат да се намерят и кестени, дюли и смокини, които впечатляват всекиго със своя уникален вкус.


Свежи цитрусови плодове


Цитрусовите плодове са запазена марка за много държави, където отглеждането им е лесно и поради това са изключително популярни. В днешно време обаче качествени цитруси могат да се намерят навсякъде, във всяка точка на света.

Плодове - 2 | Свежи цитрусови плодове
Плодове – Цитрусови плодове от Supermag.bg

Разпространението на тези плодове е добър показател не само за вкусовите им качества, които много хора намират за отлични, но и за приложението им в кухнята. Затова и цитрусовите плодове, макар че са поначало сезонни в България, сега могат да бъдат открити в магазините по всяко време на годината. Лесни за консумация и полезни за здравето, цитрусовите плодове имат разпознаваем свеж вкус, който обогатява хранителния режим и го прави по-разнообразен. С помощта на портокалите, мандарините, грейпфрута, лимоните и другите екзотични плодове се приготвят много сокове, подходящи както за възрастни, така и за деца. В сферата на сладкишите тези плодове се чувстват като у дома си, защото се комбинират добре със захар, шоколад или мед, и дават поле за изява на всички любители в кухнята. В категорията на цитрусовите плодове присъстват и нарът, и лаймът, и помелото, които пък са малко по-специфични, но не по-малко полезни и вкусни. В съвременните рецепти и те имат широко приложение, а за ползите от консумацията им в суров вид хората научават все повече и повече.


Екзотични плодове


С думите „екзотични плодове“ на пазара у нас обикновено се обозначава групата продукти, които не са характерни за нашите географски ширини и по тази причина са малко по-неизвестни за хората.

Плодове - 3 | Екзотични плодове
Плодове – Екзотични плодове от Supermag.bg

Хубавото на съвременността обаче е, че все повече от екзотичните плодове се намират в магазините и хората са все по-запознати с техните вкусови качества и приложения. Неща като авокадото например не само успешно заявиха присъствието си на пазара, но бързо намериха и почитатели сред любителите на плодовете. Многото приложения на авокадото и полезните му свойства за отрицателно време го превърнаха в любим продукт, макар че то никога не е било част от традиционната българска трапеза. Същото важи и за плодове като кокосовия орех, папаята, драконовия плод, мангото и ананаса – въпреки че са в известен смисъл нововъведения в асортимента на магазините в България, и те са обичани от много хора и се консумират ежедневно. Екзотичните плодове притежават много ползи за здравето и често предизвикват въображението на готвачите, които се стремят да предложат атрактивни рецепти с тях. Казано по друг начин, независимо дали плодовете са характерни за България, или са екзотични, те имат с какво да помогнат, за да се чувства човек добре.


Горски плодове


Горските плодове са едни от най-лесните за отглеждане растения и затова са на голяма почит навсякъде по света.

Плодове - 4 | Горски плодове
Плодове – Горски плодове от Supermag.bg

Малкият им размер и отсъствието на големи семки или твърди костилки при тях ги правят чудесни за бърза консумация плодове. Малините и къпините се радват на голяма популярност сред децата заради своя сладък вкус и мека текстура – качества, които определено ги отличават. За всеобщата любов към ягодите пък е излишно да се говори – те са най-често използваните в сладкарската промишленост плодове, но приложенията им изобщо не се изчерпват с това. Ягодите са от плодовете, които могат да се превърнат буквално в каквото човек пожелае – сок, десерт, сладкиш, сос и т.н. Един по-нов продукт от категорията на горските плодове са боровинките, които все по-често намират мястото си в сладките тестени изделия. И малините, и къпините, и боровинките, и ягодите са плодове, които са богати на полезни хранителни вещества и помагат на организма да се чувства и да работи по-добре. Приятният им вкус, лесната им обработка и тяхната достъпност по всяко време на годината със сигурност ги превръщат в любимци сред плодовете.


Качествена селекция от плодове


Плодовете, предлагани от „Supermag“, отговарят дори на най-високите изисквания. Всеки етап от тяхното отглеждане и разпространение подлежи на стриктен контрол, който води до отличните им качества, когато се озоват в асортимента на нашия магазин. Ние предлагаме винаги пресни и свежи плодове и се стремим те да достигнат до Вас на достъпни цени. В онлайн магазин „Supermag“ можете да намерите качествена селекция от различни плодове, които най-добре да отговорят на Вашите предпочитания.Любимите на всички плодове
Превъзходните плодове
Свежи цитрусови плодове
Екзотични плодове
Горски плодове
Качествена селекция от плодове

Loading