Първи свободен час
 
 
 
  
    
  
  
  
  Пресен Босилек 20 г
 
           
           
          
     
     
      БОНУС
      
    
       Този продукт Ви носи:
        2 точки
      
     
     Цена:
     
            3.29 лв.
      / 1.68 €
     
    
        
    
    
    
    
    
    Вземи 2 бр. за
          5.99 лв.     / 3.06 €    
  
    
    
     
    
    
    
   
     Описание на продукта
 
     
      Босилек се използва за възбуждане на апетита, лечение на хронични колити, гастрити и ентерити, при кашлица и бронхиална астма, при възпаление на пикочните пътища, зъбобол, хрема, ангина.
В традиционната българска кухня босилек се използва при готвене на говеждо месо и месо от гъска, зрял и зелен боб, картофено пюре, кисело зеле, в месни и зеленчукови бульони, при ястия със зеленчуци и при приготвяне на сосове (слагат се слагат се ситно нарязани пресни листа от босилек).
Добавя се на варена, задушена риба и салата, марината за дивеч, салата с домати, свински пържоли.
Придава пикантен аромат на чорби с картофи и особено с лук.
Пресни накълцани листа от босилек се слагат на ястия с риба, месо и яйца, а от босилек, копър и тарос (естрагон) се приготвя ароматичен оцет, с който се подправят сосове и салати. Изсушените семена от босилек могат да се смелят – те са подходяща подправка към сосове, които поднасяме с печено на шиш месо или към студено печено месо.
В италианската кухня сушен или пресен босилек е задължителна съставка на италианската пица. Използва се още при приготвяне на марината, туршии и салати.
     
     В традиционната българска кухня босилек се използва при готвене на говеждо месо и месо от гъска, зрял и зелен боб, картофено пюре, кисело зеле, в месни и зеленчукови бульони, при ястия със зеленчуци и при приготвяне на сосове (слагат се слагат се ситно нарязани пресни листа от босилек).
Добавя се на варена, задушена риба и салата, марината за дивеч, салата с домати, свински пържоли.
Придава пикантен аромат на чорби с картофи и особено с лук.
Пресни накълцани листа от босилек се слагат на ястия с риба, месо и яйца, а от босилек, копър и тарос (естрагон) се приготвя ароматичен оцет, с който се подправят сосове и салати. Изсушените семена от босилек могат да се смелят – те са подходяща подправка към сосове, които поднасяме с печено на шиш месо или към студено печено месо.
В италианската кухня сушен или пресен босилек е задължителна съставка на италианската пица. Използва се още при приготвяне на марината, туршии и салати.
       Тегло:
       20 гр.      
      
            
       Вид опаковка: пакет
      
      
           
           
            
     Подобни продукти
     Препоръчани продукти
      Назад
Назад 
      Добави в количката
 Добави в количката
   
    
     
    
 
									






