Първи свободен час

Аспержи Зелени 200 г




БОНУС
Този продукт Ви носи:
8 точки
Цена:
9.99 лв.
Вземи 2 бр. за 16.99 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Аспержите са зеленчук, предпочитан както от чревоугодниците и истинските гастрономи, така и от пристрастените към диетичното и здравословно хранене хора. Ценителите наричат аспержите "благородникът сред зеленчуците", защото няма съмнение, че той е един от малкото зеленчуци, които се нуждаят от особени грижи и много внимание. От съществуващите над 3000 вида аспержи, на пазара се срещат само три: бели, зелени и виолетови. А всяко стръкче се бере ръчно с помощта на специален инструмент, подобен на длето, при това в ранната утрин.
Как се почистват и приготвят аспержите:
1. Когато аспержите са млади, единственото, което трябва да се направи е да се отрежат леко стъблата в долната им част и да се подравнят.
2. На по-големите аспержи стъблата започват да се уплътняват и с белачка за зеленчуци те трябва внимателно да се обелят в посока от пъпките към основата.
3. Аспержите се приготвят легнали в съд с кипяща подсолена вода за 4-5 мин. или се връзват на връзки и се слагат във висока, затворена с капак, тенджера с вряща вода, така че нежните пъпки да останат над водата и леко да се сварят на пара.
4. Веднага се заливат с ледена вода, за да спре варенето и да не си загубят свежия зелен цвят. Много е важно да не се преваряват.
Връхчетата може да се консумират и сурови на салата.
Правилно сварените зелени аспержи имат свеж цвят и са крехки и приятно хрупкави.
Как се почистват и приготвят аспержите:
1. Когато аспержите са млади, единственото, което трябва да се направи е да се отрежат леко стъблата в долната им част и да се подравнят.
2. На по-големите аспержи стъблата започват да се уплътняват и с белачка за зеленчуци те трябва внимателно да се обелят в посока от пъпките към основата.
3. Аспержите се приготвят легнали в съд с кипяща подсолена вода за 4-5 мин. или се връзват на връзки и се слагат във висока, затворена с капак, тенджера с вряща вода, така че нежните пъпки да останат над водата и леко да се сварят на пара.
4. Веднага се заливат с ледена вода, за да спре варенето и да не си загубят свежия зелен цвят. Много е важно да не се преваряват.
Връхчетата може да се консумират и сурови на салата.
Правилно сварените зелени аспержи имат свеж цвят и са крехки и приятно хрупкави.
Брой:
1 бр..
Вид опаковка: връзка
Произход: Испания
Препоръчани продукти