Първи свободен час
Айсберг 1 бр
БОНУС
Този продукт Ви носи:
3 точки
Цена:
3.99 лв.
Вземи 2 бр. за 7.39 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Салата айсберг се характеризира с отлични вкусови качества, малко калории и много витамини. Освен всичко друго, тя е по-трайна от обикновената маруля.
Приготвяне
На първо място се премахват външните листа, както и кочана на салатата. Листата старателно се измиват и се подсушават, след което са готови за кулинарна обработка. Салата айсберг се съчетава много добре с различни продукти. Традиционно може да се поднася, овкусена със зехтин и оцет.
При обработката на салатата се препоръчва листата да се накъсват, вместо да се режат, за да се запазят полезните вещества в тях. Малките чери доматчета, различните видове сирена, крутоните и някои месни продукти са чудесно допълнение към свежата и хрупкава салата айсберг.
Ползи
Несъмнено айсберг е една от най-обичаните салати в Европа. Екзотичният зеленчук обогатява и разнообразява трапезата ни по много здравословен начин. Освен всичко друго обаче, тази "ледена" салата притежава доста ценни диетични, хранителни и лечебни свойства. Тя съдържа около 90% вода, което означава, че е и доста нискокалорична.
Приготвяне
На първо място се премахват външните листа, както и кочана на салатата. Листата старателно се измиват и се подсушават, след което са готови за кулинарна обработка. Салата айсберг се съчетава много добре с различни продукти. Традиционно може да се поднася, овкусена със зехтин и оцет.
При обработката на салатата се препоръчва листата да се накъсват, вместо да се режат, за да се запазят полезните вещества в тях. Малките чери доматчета, различните видове сирена, крутоните и някои месни продукти са чудесно допълнение към свежата и хрупкава салата айсберг.
Ползи
Несъмнено айсберг е една от най-обичаните салати в Европа. Екзотичният зеленчук обогатява и разнообразява трапезата ни по много здравословен начин. Освен всичко друго обаче, тази "ледена" салата притежава доста ценни диетични, хранителни и лечебни свойства. Тя съдържа около 90% вода, което означава, че е и доста нискокалорична.
Брой:
1 бр..
Състав: Салата айсберг е много добър източник на фолиева киселина, но съдържа малки количества витамин С. По-тъмните външни листа са богати на бета каротин. Количеството на витамините Е и К в този зеленчук са повече, отколкото при всеки друг. Салата айсберг съдържа още калций, витамини В и РР, пише "Gotvach.bg".
Най-често салата айсберг се използва като основна съставка в салата "Цезар" Най-често салата айсберг се използва като основна съставка в салата "Цезар"
Произход: Франция
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 14 ккал |
Въглехидрати (г) | 2,97 |
от които захари (г) | 1,97 |
Мазнини (г) | 0,14 |
от които наситени (г) | 0,02 |
Протеини (г) | 0,90 |
фибри (г) | 1.20 |
Витамин А (μg) | 503 |
Витамин C (мг) | 2,80 |
Витамин Е (мг) | 0,18 |
Желязо (мг) | 0,41 |
магнезий (мг) | 7 |
калций (мг) | 18 |
калий (мг) | 141 |
Препоръчани продукти