Първи свободен час

Био Семена за Покълване Сминдух Geo 35 г



БОНУС
Този продукт Ви носи:
5 точки
Цена:
4.89 лв.
/ 2.50 €
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение.
Сминдухът идва от Близкия изток и принадлежи към сем. Бобови. Египетските фараони го използвали по време на свещените си празници, средновековните монаси лекували с него чернодробни проблеми, инфекции и простуди. Във византийско време, кърмачките стимулирали с него производството на мляко.
Лесен и бърз за покълване, сминдухът има остър и пикантен вкус и е една от основните съставки в индийското къри. Традиционно сминдухът се използва за стимулиране на апетита. Химическият му състав е подобен на този на черния дроб от риба треска, известен с благотворното си прочистващо влияние върху кръвта и бъбреците. Богат източник на витамин Е, фосфор, магнезий, цинк и желязо, кълновете от сминдух повлияват добре инфекциите и състояния като анемия.
Накисване: 8-12 часа
Изплакване: 2-4 пъти на ден
Покълване: 2-4 дни
Височина: 2.5 см до 5 см
Метод: уред за покълване/буркан
Начин на употреба: Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Промивайте семената по 2-4 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги приберете в хладилник и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Сминдухът идва от Близкия изток и принадлежи към сем. Бобови. Египетските фараони го използвали по време на свещените си празници, средновековните монаси лекували с него чернодробни проблеми, инфекции и простуди. Във византийско време, кърмачките стимулирали с него производството на мляко.
Лесен и бърз за покълване, сминдухът има остър и пикантен вкус и е една от основните съставки в индийското къри. Традиционно сминдухът се използва за стимулиране на апетита. Химическият му състав е подобен на този на черния дроб от риба треска, известен с благотворното си прочистващо влияние върху кръвта и бъбреците. Богат източник на витамин Е, фосфор, магнезий, цинк и желязо, кълновете от сминдух повлияват добре инфекциите и състояния като анемия.
Накисване: 8-12 часа
Изплакване: 2-4 пъти на ден
Покълване: 2-4 дни
Височина: 2.5 см до 5 см
Метод: уред за покълване/буркан
Начин на употреба: Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Промивайте семената по 2-4 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги приберете в хладилник и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Тегло:
35 гр.
Вид опаковка: пакет
Състав: Семена за покълване
Произход: Италия
Производител: Geo
Препоръчани продукти